Här kommer receptet från första träffen för den vegetariska matlagningskursen.
Stinas burgare Ingredienser: 1 potatis 1 morot 1 lök 1 ägg en knippe persilja salt kryddor efter behag Smör eller olja till stekningen
Riv grovt potatis, morot och lök. Hacka persiljan. Blanda ihop allt i en bunke tillsammans med ägget. Tillsätt salt och kryddor.
Klicka ut smeten i en stekpanna och stek på medelvärme på varje sida i matfett tills de är gyllenbruna. Serveras med färska mosade lingon.
Äppelpaj: 2 äpplen 75gr.Smör 2 tsk kanel 1/2 dl. socker 1/2 dl mjöl 1/2 dl havregryn
Sätt på ugnen på 225 grader
Smöra en ugnssäker form
skiva äpplena i klyftor och lägg de i formen.
Blanda kanel, socker, mjöl och havregryn och häll över äpplena. Hyvla över smöret och grädda tills äpplena fått en fin färg.
Hela äpplen i Ugn: 2 äpplen Honung
Sätt ugnen på 225 grader
Kärna ut äpplena och nagga med en gaffel.Placera i en form och ringla över honung. Grädda tills de fått en fin färg.