Bön och spenatburgare

Här kommer Kristinas recept från tredje träffen för den vegetariska matlagningskursen.

20161108_190656_hdr

Bön -spenatburgare med solrosfrön och halloumi  och broccolimos

Ingredienser: 
 1 paket stora vita bönor
 1 dl bladspenat
 1/2 haloumi
 1 dl solrosfrön
 1/2 dl koriander eller persilja
 1/2 dl majsstärkelse
 En liten påse fryst broccoli eller ett broccolihuvud
 Lite smör
 En skvätt mjölk
Bröd 
srirachamajo 
creme fraiche

 

Rosta solrosfröna.

Häll av och låt bönorna rinna av. Krama ut all vätska ur spenaten. Mosa bönorna i en bunke, rör ner spenaten, kryddor efter smak, majsstärkelse och lite salt. Riv halva halloumin, solrosfröna och koriandern i bönsmeten. Forma biffar och stek i smör så att de blir genomstekta.

Koka broccolin tills den är genomkokt. Häll av vattnet och mixa till ett slätt mos med mjölk och kryddor. Stek skivad halloumi. Blanda creme fraiche och srirachamajo och servera med lite bröd.
20161108_194306_hdr-1