Här kommer Kristinas recept från tredje träffen för den vegetariska matlagningskursen.
Bön -spenatburgare med solrosfrön och halloumi och broccolimos
Ingredienser: 1 paket stora vita bönor 1 dl bladspenat 1/2 haloumi 1 dl solrosfrön 1/2 dl koriander eller persilja 1/2 dl majsstärkelse En liten påse fryst broccoli eller ett broccolihuvud Lite smör En skvätt mjölk Bröd srirachamajo creme fraiche
Rosta solrosfröna.
Häll av och låt bönorna rinna av. Krama ut all vätska ur spenaten. Mosa bönorna i en bunke, rör ner spenaten, kryddor efter smak, majsstärkelse och lite salt. Riv halva halloumin, solrosfröna och koriandern i bönsmeten. Forma biffar och stek i smör så att de blir genomstekta.
Koka broccolin tills den är genomkokt. Häll av vattnet och mixa till ett slätt mos med mjölk och kryddor. Stek skivad halloumi. Blanda creme fraiche och srirachamajo och servera med lite bröd.