Canneloni med fetaost och linser

Här kommer Aases recept från femte  träffen för den vegetariska matlagningskursen.

20161206_190132_hdr20161206_193356_hdr

Grön ärtsoppa (förrätt), 2 personer

1/2 gul lök                       20161206_190147_hdr
 250 g djupfrysta gröna ärtor
 3,5 dl vatten
 1 grönsaksbuljongtärning
 2dl matlagningsgrädde
 0.5-1 tsk sambal olek
 1/2 lime, rivet skal och saft.
 Till servering: 
1dl creme fraiche

Skala och hacka löken. Koka upp vatten och buljongtärning. Lägg i ärtorna och löken. Låt koka under lock ca 5 minuter. Mixa soppan. Tillsätt grädde, sambal olek, limeskal och –saft. Låt koka upp och servera.

Canneloni med fetaost och linser, 2 personer (huvudrätt)

1/2 pkt kokta röda linser               20161206_190934_hdr

 75g fetaost
 25 g babyspenat (påse med 100 g)
 Färsk basilika
 1,5 dl creme fraiche
 1/2 pkt färska pastaplattor
 1/2 burk eller kartong 
 färdig tomatsås
 1,5 dl riven ost
 1/2 ask körsbärstomater

Blanda linser (avrunna), fetaost, spenat, basilika och creme fraiche till en röra. Mixa den gärna. Bred ut röran på pastaplattorna och rulla ihop dem. Lägg rullarna i en ugnsfast form. Täck rullarna med tomatsås och riven ost. Gratinera mitt i ugnen ca 20 minuter. Servera med sallad av körsbärstomater och resten av babyspenat och basilika.