Här kommer Aases recept från femte träffen för den vegetariska matlagningskursen.
Grön ärtsoppa (förrätt), 2 personer
1/2 gul lök 250 g djupfrysta gröna ärtor 3,5 dl vatten 1 grönsaksbuljongtärning 2dl matlagningsgrädde 0.5-1 tsk sambal olek 1/2 lime, rivet skal och saft. Till servering: 1dl creme fraiche
Skala och hacka löken. Koka upp vatten och buljongtärning. Lägg i ärtorna och löken. Låt koka under lock ca 5 minuter. Mixa soppan. Tillsätt grädde, sambal olek, limeskal och –saft. Låt koka upp och servera.
Canneloni med fetaost och linser, 2 personer (huvudrätt)
1/2 pkt kokta röda linser 75g fetaost 25 g babyspenat (påse med 100 g) Färsk basilika 1,5 dl creme fraiche 1/2 pkt färska pastaplattor 1/2 burk eller kartong färdig tomatsås 1,5 dl riven ost 1/2 ask körsbärstomater
Blanda linser (avrunna), fetaost, spenat, basilika och creme fraiche till en röra. Mixa den gärna. Bred ut röran på pastaplattorna och rulla ihop dem. Lägg rullarna i en ugnsfast form. Täck rullarna med tomatsås och riven ost. Gratinera mitt i ugnen ca 20 minuter. Servera med sallad av körsbärstomater och resten av babyspenat och basilika.