Här kommer Ingas recept från fjärde träffen för den vegetariska matlagningskursen.
Linssoppa med sallad och varm smörgås
1 purjolök 1 potatis 1 morot 1 grönsaksbuljongtärning 1/2 dl röda linser Kryddor efter smak
Häll upp vatten i en kastrull och koka upp, häll i linserna och koka ett tag. Tillsätt buljong, tärnad potatis, morot och till sist hackad purjolök. Krydda med örtsalt, peppar och ev. hackad chili. koka i ca 10 min. Vill man inte ha en klar soppa kan man hälla i lite mjölk.
Till sallad hackade vi sallad, purjolök, tomat, strimlad rå morot, paprika. toppa med svarta oliver, stjärnfrukt och fetaost.
Varma smörgåsar:
skiva smörgås och bre på stark senap. skiva gul lök och lägg på smörgåsarna. toppa med västerbottensost. Grädda i ugnen i 200gr.