Upptäck Gammelskogen i Boden

 

Text: Linda Strandenhed

Vill du vara med och bevara Norrbottens skogar, eller är du sugen på mysiga och lärorika skogsutflykter som kommer att få dig att se vår norrbottniska natur på ett nytt sätt? Under kursen får du lära dig känna igen gammelskog och veta mer om vilka växter, svampar och djur som lever där. Du lär dig också mer om varför våra skogar är så viktiga för biologisk mångfald, vårt välbefinnande och för klimatet.

Kursen leds av Lars Sundberg, Boden. Lars har arbetat i skogsbruket med naturvärdesinventering i många år. Han kan mycket om skogens arter. Lars är också intresserad av skogens historia, eftersom det kan berätta om hur värdefull skogen är.

Vi träffas vid tre tillfällen. En teorikväll digitalt eller fysiskt den 29:e september kl. 18:30 – 20:30 samt två exkursioner i Boden den 2 – 3 oktober.

I Boden besöker vi under den första dagen ett spännande naturreservat med flera olika biotoper, gammal skog och ovanliga arter. Andra dagen ska vi se närmare på skogar som inte är skyddade och bedöma om de har högt naturvärde och behöver bevaras. Vi kommer bland annat att besöka granskog, sandtallskog, blandskogar med gamla lövträd och lövbränna.

Naturskyddsföreningen i Norrbotten bjuder in till skogskurser i alla länets kommuner under 2021. Du behöver inte ha några förkunskaper eller vara medlem i Naturskyddsföreningen. Att delta i kurserna är kostnadsfritt och lunch ingår. Föranmälan krävs och antalet platser är begränsat.

Kurserna genomförs med hjälp av LONA-bidrag, stöd från Luleå, Boden, Piteå och Haparanda kommun, med finansiering från Naturskyddsföreningen och i samarbete med Studiefrämjandet.

Välkommen att upptäcka gammelskogen i Boden!
Gör intresseanmälan här: https://sv.surveymonkey.com/r/69ZV79C

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.