Upptäck Gammelskogen 2022 – nu för barn och unga!

Fjolårets projekt ”Upptäck Gammelskogen” i Norrbotten gav fantastiska resultat och hejarop med över 250 deltagare. Projektet bestod av 14 skogskurser, en i varje kommun i Norrbottens län, och en överväldigande majoritet av deltagarna gav högsta betyg. Nu är det dags igen – den här gången till den yngre generationen.

Det är Mollie Lannebo, ordförande i Fältbiologerna Norrbotten, som har rollen som projektledare för årets kurser. Upptäck Gammelskogen är i år ett samarbete mellan Naturskyddsföreningen i Norrbotten och Fältbiologerna. I år riktas kurserna mot barn och unga under 26 år. Varje kurs är en heldag och de kommer att hållas i 8 olika kommuner: Kiruna, Gällivare, Pajala, Jokkmokk, Arjeplog, Boden, Haparanda och Kalix. Kurserna kommer att äga rum i augusti-september 2022. Många av kursledarna var med och höll kurser även under 2021.

Fokus på kurserna ligger på informationsspridning och inspiration – deltagarnas förkunskap, bakgrund och förutsättningar spelar därför ingen roll. Syftet är att lära ut skillnaden på skog och skog: Vad kännetecknar en gammelskog? Vilka nyckelarter finns där? Hur går processen till för att skydda en skog? Varför behövs gammelskogen?

Projektet går i linje med flera av de globala målen, för att på lång sikt öka folkbildningen och stärka rörelsen för skyddade skogar i Sverige. Intresseanmälan finns ute! Även om du är över 26 år är du välkommen på kurserna som volontär. Läs mer på http://www.gammelskogen.se .

Kontakt och text:
Mollie Lannebo, projektledare för Upptäck Gammelskogen 2022
0738457600
mollie.lannebo@naturskyddsforeningen.se

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.