30/6: Örtvandring i Naturens apotek

I tusentals år har människan använt läkeväxter för att förebygga och bota sjukdom, men även i besvärjelser, skydd mot det onda och i folktro. Tyvärr har mycket av den kunskapen fallit i glömska i vårt samhälle och vi ser på växterna mer som ogräs än nytta.

Jag heter Sara Beckman Lindberg och är herbalist och örtnörd. Jag vill väcka gamla minnen och se till att vi tar tillvara på vad naturen har att erbjuda på ett hållbart sätt. Under denna örtvandring ska vi ta oss en titt på några av våra vanligaste läkeväxter som växer vilt i vår närhet och vad vi kan använda dem till. I vår norrbottniska flora finner vi ett stort mångfald av olika växter som kan användas i medicinskt syfte, många gånger rakt utanför vår dörr.

 

När? 30/6 2024 kl 10:00-12:00

Var? Morotsparken i Sävast, samling vid lekplatsen.

Bussförbindelse: Linje 1 med avstigning vid Morotsvägen/Örtavallens förskola.

Parkering sker vid Träffpunkter för kortare promenad ner till Morotsparken.

Anmälan: Senast 23/6 2024 till boden@naturskyddsforeningen.se, begränsat antal platser.

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.