Utflykt till Bratt-Gallaberget lördag 8/6

Kom med på skogsutflykt! Lördag 8 juni, kl. 09:00 samling på parkeringen Överluleå kyrka för samåkning norrut. Vi besöker det mycket artrika naturskyddsområdet Bratt-Gallaberget som utsetts till naturreservat av Länsstyrelsen Norrbotten under 2023 men som överklagats av Boliden på grund av mineralprospektering. Vi går igenom vad som har hänt och hur vi kan påverka.

Länsstyrelsen i Norrbotten om Bratt-Gallaberget:

”Det finns väldigt många arter i Bratt-Gallaberget. En anledning är områdets många olika skogsmiljöer, som passar för olika växter och djur. Det finns också gott om gamla och döda träd som är viktiga livsmiljöer för många sällsynta och hotade arter, bland annat för det stora antalet skalbaggsarter som påträffats i reservatet. Ytterligare en anledning är grönstensbergrunden. Tack vare den är artrikedomen bland svampar ovanligt stor. Exempel på sällsynta och hotade arter som finns i naturreservatet är smultronkantarell, tallgråticka, rynkskinn, liten aspgelélav och den starkt hotade större svartbaggen.”

Alla är välkomna. Ta med fika och kläder efter väder! Vi ses.

 

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.